۴ نکته سئو در بروز رسانی سایت

شاید چند وقتی است که برند خود را بروزرسانی نکرده اید و یا در فکر آغاز یک همکاری جدید یا فعالیت تازه دیگری هستید و وبسایت خود را چند سالی هست که بروزرسانی نکرده اید. پس حالا زمان تغییرات اساسی است. چه این که قصد آغاز کاره تازه ایی دارید یا اینکه فعالیت قبلی خود را به روز کنید باید خود را کامل آماده کنید چون ورود به این مرحله از بروز رسانی به یک اراده قوی با صرف زمان و بودجه مورد نیاز دارد تا بتوانید در مراحل موفق باشید. انجام تغییرات بنیادی در سایت احتمال آسیب را در دامنه شما و همین طور ایندکس موتورهای جستجو را به دنبال دارد.

در دوران حاضر که دوران تکنولوژی و فناوری های برتر است و همین طور پیشرفت در علوم به خصوص علوم رایانه ایی با شتاب دو چندان حرکت می کند بروزرسانی امری مهم است. شما باید کمپانی خود و تجارت مورد نظر را مورد بررسی قرار دهید تا بتوانید در فعالیت خود موفق باشید. در این کار یک تغییرات بنیادی در مبحث کلمات کلیدی اجتناب ناپذیر است. فعالیت ها بر پایه ایی باشد که یک افق کاری اصلی در نظر گرفته شود و طبق آن فعالیت ها صورت گیرد البته برنامه های کوتاه مدت نیز باید بررسی شده و موفقیت در آنها نیز هدف شود.


۱٫ ساختار پیوندهای متناقض و ناجور

یکی از اتفاقات و مشکلات متداول، ناهنجاری و تناقض بین ساختار URL سایت قدیمی و ساختار URL سایت جدید است. زمانی که سایت شما مورد خزش قرار می گیرد به دنبال آن اطلاعات در سایت شما میگردد و بخش های جدید و بلاگ های جدید را تحلیل می کند. در این بررسی اگر گوگل متوجه شود که URL های قدیمی موجود نیست، پرچم قرمز برای شما برافراشته خواهد شد که برای فعالیت سئو شما نکته ایی منفی است. پس ساختن یک ساختار جدید و امکان استفاده از ساختار قدیمی هم کاری مفید و در عین حال یک فعالیت ریسکی است که باید به عواقب و در صورت استفاده تمام جوانب آن توجه شود.

. مشکلات لینک های خارجی

تغییر در ساختار URL بر جنبه های گوناگونی علاوه بر دامین تاثیرگذار است. یک مشکل بزرگ نیز با لینک های خارجی پیدا می کنید. بسیاری ازلینک های Offsite به صفحات تحت کنترل دامنه شما خواهند آمد. اگر ارتباط صحیح بین مکان جدید لینک ها با ساختار  جدید ایجاد نشود لینک ها از دست خواهد رفت که باعث میشود ترافیک سایت از آن منابع کم شود.

چگونه این مشکل را برطرف کنید؟

برای راضی نگه داشتن و کسب نظر مثبت گوگل و جهت مناسب لینک ها باید ۳۰۱ redirects را برقرار کنید. با این کار در ضمینه ترافیک و مکان جدید URL ها مشکلی نخواهید داشت.

۲٫ تداخل طراحی و سئو

سایت ها از تیم های گوناگونی و متنوعی که با هم کار می کنند بوجود آمده اند که هر کدام هدف های گوناگونی دارند. زمانی که شما به عنوان بازاریاب بر روی ارتقا رتبه بندی جستجو فعالیت می کنید قسمت دیگر گروه یعنی تیم طراحی به روی تغییرات و اصلاحات و داینامیک بودن سایت تمرکز می کنند. یعنی با داشتن یک هدف کلی برای کارگروه سئو هر بخش از تیم سئو یک فعالیت خاص و متفاوت با بخش دیگر دارند و همیشه جاذبه های بصری بیش از حد به فعالیت های کلی سئو کمک چندانی نمی کند.

برای مثال طراحان مدرن ترجیح می دهند که از این جاذبه ها به کمترین مقدار آن استفاده کنند. امروزه طراحان ترجیح می دهند که به جای استفاده از نوشته های طولانی و خسته کننده از تصاویر استفاده کنند تا هم جاذبه های بصری به محتوای خود اضافه کند و هم بتواند معنای مورد نظر را برساند. این یک استراتژی است که باعث می شود کاربران بهتر از محتوا استفاده کنند و میزان رضایتمندی آنان و در همراه آن موفقیت شما بدست آید.

چگونه این مشکل را برطرف کنید؟

راه حل این مشکل همکاری حداکثری با تیم طراحی سایت است که بتوان نا هنجاری ها و تفاوت ها را کم کرد. با این کار می توان مشکلات کار را کم کرد و تمام توان تیم ها را برای موفقیت تیم سئو به کار گرفت. یافتن یک موضع خاص که بتوان تمام فعالیت های بخش های سئو را به میزان حداکثری رساند مشکل است پس باید به یک تعادل رسید که بتوان میزان توان گروه را افزایش داد.

۳٫ تغییرات سیستم مدیریت محتوا

زمانی که شما سایت خود را بروزرسانی می کنید شاید بخواهید پلتفرم CMS خود را تغییر دهید یا ارتقا دهید. تعداد متنوعی از پلتفرم ها وجود دارد که میتوان از آن استفاده کرد. البته هر کدام از این گزینه ها برتری ها و مزیت هایی دارند و البته نقاط ضعفی نیز وجود دارد که باعث میشود برای سئو مناسبه نباشند و باید بهترین را انتخاب نمود برای مثال وردپرس یک CMS باز است که یک کارکرد وسیع برای عملکرد سئو ایجاد می کند. اما بعضی پلتفرم های دیگر هستند که بدون تغییر ساختار اجازه اصلاح و عوض کردن برچسب های متا و توضیحات را نمیدهند.

چگونه این مشکل را برطرف کنید؟

اگر شما در گذشته با CMS موفقیتی بدست آوردید بهتر است بر پایه اطلاعات موجود و دانسته ها عمل کنید. حال اگر در فکر تغییر در CMS هستید تحقیقات خود را کامل کنید و فقط به جزئیاتی که در سایت معرفی شده توجه نکنید و به جستجو درباره کسانی که در این ضمینه مشغول و موفق هستند بپردازید و صادقانه از آن ها بخواهید که شما را راهنمایی کنند.


۴٫ شکست در بروز رسانی استراتژی

بروزرسانی سایت شما یک تغییر بسیار بزرگ است و این اجازه را به شما میدهد که مشکلات زیادی از سایت خود را که در طی زمان فراموش کرده بودید حل کنید و همین طور می توانید ساختار سایت را تنظیم کرده و بصورت بخشی از استراتژی بلند مدت خود در آورید. اگر نتوانید به هر صورت برنامه صحیحی اجرا کنید بی شک در رسیدن به اهداف خود شکست خواهید خورد.

چگونه این مشکل را برطرف کنید؟

در بین تمام مشکلاتی که در این مقاله به بررسی آن پرداختیم برطرف کردن این مورد از همه آسان تر است. در پروسه برنامه ریزی به یک بازرسی درباره ساختار و تلاش های خود بپردازید و مکان ها و قسمت هایی که امکان پیشرفت دارند را یادداشت کنید و تا جایی که امکان دارد روی نقاط قوت خود برای سایت جدید مانور دهید. بجای صرف وقت بسیار روی قضیه دامنه ها، بحث بروزرسانی سایت که امکان رشد را فراهم می کند دنبال کنید.

این یک استراتژی است که در انجام آن تلاش کرده و از موفقیت آن رضایتمند شوید و نه یک مشکل بزرگ و یک سد قدرتمند در برابر خواسته ها که به هر نحو بر آن غلبه کنید. این را فراموش نکنید که اگر بر مشکلات ذکر شده غلبه کنید مطمئن باشید که در چند هفته ابتدایی شروع فعالیت به یک رتبه بندی خوب و درخور توجه دست پیدا خواهید کرد.

ولی اگر موفقیت در سئو برای شما مهم نیست این تحلیل ها را جدی نگیرید !!!

سئو آسان است اگر این کارها را انجام دهید!

به چه چیزهایی نیاز داریم : یک وبلاگ یا وبسایت ، یک حساب ادسنس گوگل و کمی اطلاعات درباره سئو .

بله با همین مقدار اطلاعات و پیش نیازها می توان کار سئو را آغاز کرد ولی نه اینکه بتوان در یک لحظه و با این امکانات یک سئوکار حرفه ای شد. سئو یک کار زمان بر است. یعنی هم فراگیری علم و دانش آن بر اساس تجربه و کار است و به نتیجه رسیدن کار سئو یک پروسه طولانی مدت است.

راه های شروع و انجام سئو بسیار متنوع و گوناگون است اما مهم است که بهترین روش در بهترین زمان انجام پذیرد. می توان این قدم ها و پله ها را به عنوان آغاز کار و مقدمه ایی بر کار سئو تلقی کرد:


به دنبال کلمات کلیدی مرتبط باشید.

با استفاده از نرم افزارهای جستجو کلمه کلیدی٬ یک کلمه و یا دسته ایی از کلمات که به تجارت و برند شما مربوط است را شناسایی کنید و سپس روی کلمه کلیدی مرتبط کار کنید. شناسایی کلمه کلیدی مهم است و به اصطلاح خشت اول کار سئو کلمه کلیدی است اضافه و یا کم کردن حتی یک حرف شما را از آنچه موردنظرتان هست دور می کند. استفاده از کلمه کلیدی مناسب این فرصت را به شما می دهد که دسته های جدید و بخش های تازه در سایت خود بوجود آورید و با استفاده از این دسته ها بتوانید کاربر بیشتری به را سایت خود منتقل کنید. فایده این دسته بندی و بخش کردن اطلاعات سایت این است که کاربران ممکن است به موضوعات شما علاقه مند شوند و لیست اطلاعات شما مورد علاقه آنان باشد. هم چنین کلمه کلیدی را بطور مرتب پیگیری و دنبال کنید. ببنید که الان در چه رتبه ایی قرار دارید و در صفحه چندم جستجو ظاهر می شوید و همین طور سایت های دیگری که در رتبه های نخست قرار دارند را هم بررسی و تحلیل کنید تا متوجه شوید که چه نوع کلمات کلیدی آن ها را به رتبه های نخست و صفحه اول آورده است. این کار به شما بسیار کمک می کند تا بتوانید به صدر نزدیک شوید.


تشخیص اینکه چه محتوایی مورد نیاز است و چگونه می توان آن را بهبود بخشید.

آنچه مد نظر کاربران و استفاده کنندگان است باید دستور کار شما قرار گیرد. ساخت و ایجاد محتوای شما باید بر اساس نیاز کاربر باشد چون شما سایت خود و اطلاعات خود را جز برای استفاده آنان طراحی و بهینه سازی نمی کنید و البته یادتون هم که نرفته٬ محتوا پادشاهه! با شناخت نیاز ، آنگاه باید محتوا را بسازید. سعی کنید محتوا طوری باشد تا عمق نیاز کاربر را براورده کند و ارزشمند باشد طوری که خواندن و استفاده از مطلب شما برای او سودمند باشد. جستجوی کاربران هم بسیار مهم است یعنی اینکه جستجو چه کلمات و عباراتی را شامل می شود و اطلاعات سایت شما نیاز کاربر را برطرف کند. شاید شما روی یک کلمه خاص تمرکز کرده اید و کاربران با هم معنی آن کلمه جستجوی خود را انجام می دهند. یا اینکه آنان درباره مشکلات جستجو می کنند و شما فقط روی کلمات کلیدی بعد از حل مشکل کار کرده اید. برای مثال جستجو درباره سرما و یخ زدگی است و شما درباره گرم کردن و … محتوا نوشته اید.


هوشیار باشید که روبوت های گوگل سایت شما را قبول کنند.

برای اینکه کاربران بتوانند به سایت و بلاگ شما بروند و استفاده کنند ابتدا سایت شما باید در دسترس آنها باشد یعنی بتوانند سایت شما را پیدا کنند. محتوایی که شما می سازید هم باید برای کاربر قابل استفاده باشد و در عین حال روبوت ها هم محتوا را قبول کنند. بحث روبوت ها و خزنده ها و اسپایدرها و یا اسم های دیگر بسیار مهم است و نباید نادیده گرفته شود. در این جا به بعضی از نکات درباره مقبولیت محتوای شما توسط روبوت اشاره می کنیم:

. کاری کنید که آسان در دسترس باشید: مطمئن شوید که هیچ صفحه ایی وجود ندارد که دریافتش از صفحه اصلی شما برای کاربران مشکل باشد.

. سعی کنید که URL شما تا حد امکان کوتاه باشد.

. روبوت ها نوشته هایی که قسمتی از یک تصویر هستند را ایندکس نمی کنند: سعی کنید نوشته ها خارج از تصویر باشند و همین طور در منبع HTML بصورت نوشته باشد.

. هوشیار باشید که صفحات شما گاهی مورد خزش قرار گیرد: اگر این طور نباشد به این مفهوم است که گوگل در ایندکس محتوا شما دچار مشکل شده است.


تمرکز شما روی دریافت لینک باشد تا لایک گرفتن

واضح است که سیگنال های شبکه های اجتماعی بسیار سودمند است اما از تاثیر لینک ها هم غافل نشوید. برای بدست آوردن بک لینک٬ محتوای شما باید ارزش لینک دادن را داشته باشد و غنی و جذب کننده و ناب باشد.

در ضمن بهتر است بدانید یک دامین خوب٬ در خاطره ها می ماند و به راحتی نوشته می شود. اگر دامنه شما بدترکیب و بی اسلوب است آن را تغییر دهید. شاید برای بدست آوردن دامنه مناسب و مربوط به فعالیت و کلمه کلیدی مجبور شوید که هزینه کنید اما ارزش این هزینه کردن را دارد.


اعتبار و مقبولیت خود را در طول زمان با بازاریابی صحیح بدست آورید.

سعی کنید در فعالیت و تجارت خود به عنوان یک حرفه ایی شناخته شوید. حضور در کنفرانس ها و همایش ها که مربوط به تجارت شماست بسیار اثربخش است. اگر بتوانید خود را صاحب سبک و دارای یک فن بخصوص در فعالیت خود نشان دهید همه خواستار همکاری و ارتباط با شما خواهند شد. اگر تازه شروع کرده اید و توانایی حضور در همایش های تخصصی را ندارید از محله و منطقه خود شروع کنید و نشان دهید که در آن موضوع توانایی دارید. با این روش با دوستان و آشنایان فعال در کار و فعالیت خود آشنا می شوید و می توانید با هم همکاری کنید و به یکدیگر مشورت دهید.

اگر به این نکته ها توجه کنید و طبق اصول و روش های تخصصی سئو حرکت کنید می توانید یک سئو قوی ایجاد کنید. فقط فراموش نکنید فعالیت های سئو یک کار زمان بر است.

لینک nofollow

لینک nofollow

حتما تابحال در بین مقالات و بحث های داغ سئو، به موضوعات لینک فالو و لینک nofollow برخورده اید و احتمالا آموزش های نوفالو کردن و یا افزونه های آن را نیز دیده باشید. اما آیا میدانید لینک نوفالو چیست؟ (nofollow link).  آیا تفاوت لینک های فالو و نوفالو را میدانید؟ آیا بطور دقیق از کارکرد لینک های nofollow اطلاع دارید؟ آیا میدانید نحوه برخورد گوگل با این لینک ها چیست؟ آیا لینک های نوفالو در انتقال اعتبار سایت بی تاثیر هستند؟ در ادامه این مقاله به هریک از پرسش های طرح شده پاسخ خواهیم داد. در ابتدا برویم به سراغ تعریف لینک های فالو و نوفالو و تفاوت هایشان را عنوان کنیم. لینک های فالو لینک های معمولی هستند که به معنای پیوند از سایتی به سایتی دیگر می باشد.
لینک فالو عموما به شکل زیر در ساختار دستوری زبان html‌ ظاهر میشود :
<a href=”https://example.com”>عنوان لینک</a>
البته گاها به اشکال زیر نیز استفاده میشود:
<a href=”https://example.com“ rel=”dofollow” >عنوان لینک</a>
<a href=”https://example.com” rel=”follow”>عنوان لینک</a>
و لینک های نوفالو به در ساختار دستوری html بصورت زیر هستند:
<a href=”https://example.com” rel=”nofollow”>عنوان لینک</a>
لینک های فالو اعتبار سایت اصلی را به سایت لینک شده انتقال میدهند و با این کار موتورهای جست و جو متوجه میشوند که سایت اصلی، سایت لینک شده را تایید کرده است. اما لینک های نوفالو به معنی این است که سایت اصلی به سایت لینک شده صرفا به هر دلیلی لینک داده است اما مورد تاییدش نیست و اعتبار گیری سایت مقصد را نیز به موتور جست و جو می سپارد.
از سال ۲۰۰۸ میلادی بطور تدریجی لینک های فالو به لینک های نوفالو تغییر پیدا کرده اند و اکنون لینک های فالو بسیار کمی وجود دارند! پس اگر لینک های نوفالو بی تاثیر بودند گوگل چگونه از بین بک لینک های نوفالو سایت ها را رتبه بندی میکند؟ بهتر است بدانیم لینک های nofollow کاملا مجاز و قانونی هستند و این تصور که ربات ها اجازه بررسی آنها را ندارند کاملا غلط است. علاوه بر این بهتر است بدانیم که لینک های نوفالو باعث کاهش رتبه سایت شما نیز نخواهند شد چراکه گوگل تصریح کرده است که لینک های نوفالو پیج رنک گوگل را انتقال نمی دهند.

مفهوم لینک nofollow 

فرض کنید صاحب سایت یا وبلاگی هستید که در آن به موضوعات سرگرمی می پردازید و در سایتتان به سایتی دیگر که محتوی سرگرمی ندارد لینک داده اید. بعد از بروز رسانی، ربات گوگل درون سایت شما میخزد تا تغییرات را دریابد و به لینکی می رسد که تناسب و سنخیتی با محتوای سایت شما ندارد. در این صورت آیا گوگل از اعتبار شما می کاهد؟ آیا به اعتبار سایت لینک شده می افزاید؟ پاسخ همه این سوال ها خیر است! وقتی ربات گوگل به این لینک ها برخورد میکند به تاریخچه سایتی که به آن لینک داده اید رجوع کرده و آن را بررسی میکند،‌ اگر از دید گوگل این سایت مثبت بوده و محتوی آن با مطالب سایت شما و یا زیرمجموعه ای از شاخه درختی مطالب شما هم خوانی داشته باشد اعتبار را بین هردو تقسیم میکند. حال درصورتیکه سایت لینک شده از سایتهای هم موضوعش لینک گرفته باشد و تنها سایت لینک شده غیر مرتبطش شما باشید،‌درصد کمی از رتبه شما برایش ثبت خواهد شد.
نکته حائز اهمیتی در اینجا وجود دارد که باید به آن توجه ویژه داشت، وجود لینک های نوفالو به معنی نداشتن بک لینک نیست، بلکه آنها نیز جزو بک لینک ها بحساب می آیند اما فقط توسط ربات گوگل دنبال نمی شوند. بهترین روشی که برای نوفالو کردن لینک وجود دارد استفاده از rel=”nofollow” در پیوندهاست. همانطور که لینک های فالو ممکن است به تنهایی نتوانند به اعتبار سایت شما چیزی اضافه کنند، لینک های نوفالو نیز به تنهایی قادر به انجام چنین کاری نیستند، پس برگ برنده در استفاده معقول از هردو نوع آنهاست. امروزه در جنگ سایبری، سایت ها برای ارتقاء رتبه در گوگل و موتور های جستجو گر اقدام به ایجاد لینک ها و بک لینک ها کرده تا به نمایش صفحه اول گوگل در آیند.
اما آیا تمام این لینک ها و بک لینک ها مفید هستند؟ در پاسخ این سوال به تعریف لینک و بک لینک می پردازیم.
بک لینک ها پیوند هایی هستند که از سایت های دیگر به صفحات سایت شما داده می شوند و لینک ها، پیوند هایی هستند که در صفحات داخلی خود وب سایت ایجاد می شوند و در موتور های جستجو گر ایندکس می شوند. صفحات ایندکس شده در موتور های جستجو گر بایستی طوری باشند که به ارتقاء رنک گوگل شما کمک کنند. ممکن است برخی بک لینک ها یا لینک های ایجاد شده سایت از دید گوگل مثبت جلوه ندهند، و مطالب آن مطابق با مطالب سایت شما نباشد و هیچگونه ارزشی در سئو سایت نخواهند داشت. در نتیجه چنین لینک هایی باید از لیست لینک های مفید سایت حذف شوند. هنگامی که یک لینک در لیست تگ های نوفالو قرار می گیرد، به موتور های جستجو گر اعلام می کند که این لینک را ایندکس نکنند.