پیج رنک گوگل نمرده است!


خیلی وقته که دیگه از آپدیت های پیج رنک گوگل خبری نیست. آپدیتهایی که اوایل تا ۸ بار در سال هم میرسید و الان که دیگه یکدفعه اعلام میشه دیگه عددی بین ۰ تا ۱۰۰ برای سایت شما از طرف گوگل اعلام نخواهد شد!

google-pagerank-dead

خیلی از دوستان و سئو کاران هم در مورد اون نظرهایی دادند و دلایلی اوردند که بر مبنای اون دیگه پیج رنک گوگل عمرش پایان یافته و به نوعی پیج رنک مرده!

دلایل هم دلایل خوبی هستند و این نظریه از کنار هم گذاشتن روند تغییرات در زمینه پیج رنک در سال های اخیر بوجود اومده. دلایلی مثل:

۱. کاهش تعداد دفعات به روز رسانی رنک گوگل از سال ۲۰۰۶

۲. حذف اطلاعات مربوط به پیج رنک از قسمت گوگل وبمستر در سال ۲۰۰۹

۳. صحبت های مت کاتس درباره متوقف شدن به روز رسانی پیج رنک گوگل در سال ۲۰۱۳

۴. صفر شدن ناگهانی پیج رنک همه سایت ها در سال ۲۰۱۶

و …

google-pagerank-toolbar-is-finally-dead-again

ولی حالا من میخوام نظر شما را به یک مسئله مهم جلب کنم. شما بعنوان مدیر یک مجموعه، اگر بخواهید به کارکنان و زیر مجموعه های خودتون امتیاز بدید و به نوعی بهترین ها را انتخاب کنید یکسری متغیر را تعریف میکنید و بر اساس اون به کارکنانتون امتیاز میدید. حالا از اون متغیرها آیا همش را به کارکناننتون اعلام میکنید؟ قطعا اگر مدیر خبره ای باشید اصلا چنین کاری نمیکنید و حداقل چند مورد را برای خودتون سکرت نگه میدارید. گوگل هم چندین ساله که این رویه را برای خودش انتخاب کرده. از همون ابتدا همه میدونستیم که گوگل بجز پیج رنک، متغیرهای دیگری را هم برای ارزش گذاری سایت ها و رتبه بندی اونها در جستجو انتخاب کرده ولی هیچ وقت اونها را لو نمیده. حتی همون موقع در مورد پیج رنک هم هیچکس هیچ اطلاعات درستی نداشت. همین الان پس از گذشت این همه سال ما نمیدونیم که همین رنک گوگل دقیقا چطور محاسبه میشه!

در کل نظر من اینکه درسته که دیگه پیج رنک گوگل نمایش داده نمیشه ولی پیج رنک گوگل نمرده و هنوز برای خود گوگل یک معیار هست ولی برای اینکه از مواردی مثل فروش بک لینک، فروش دامنه های رنکدار، افزایش پیج رنک گوگل و کارهایی از این نوع جلوگیری کنه، خودش را راحت کرده و متغیری را که همه وبمسترها مد نظر  قرار میدادن را هم مخفی کرده.

نتیجه گیری:

همونطور که همیشه گفتیم همه موارد مرتبط با سئو را همیشه بهشون دقت داشته باشید، حتی همین پیج رنک  گوگل و سعی کنید که سایت را واقعا برای کاربر آماده کنید نه موتور جستجو. چون واقعا موتورهای جستجو دارن رو این موضوع کار میکنن.

 

جنبه انسانی سئو : قدرت بشر

در بررسی پیشرفته سئو سایت و بهینه سازی موتورهای جستجو موضوع مهم ارتباط موثر با جامعه هدف است.

چرا کمپانی ها و برندها روی سئو سرمایه گذاری می کنند؟ آیا این کار باعث ایجاد ترافیک بیشتر می شود؟ آیا  رنک و رتبه بندی آن ها بهبود پیدا می کند ؟ آیا برند آن ها مشهور خواهد شد؟ این ها همه دلایلی هستند که باعث می شود برندها روی بهینه سازی موتورهای جستجو سرمایه گذاری کنند اما موردهای مهم دیگری نیز وجود دارد.

سئو در مفهوم نهایی به معنای برقراری ارتباط است. یعنی برندها و کمپانی ها سعی می کنند از این روش با جامعه هدف خود و مشتریان ارتباط برقرار کنند. بدون این ارتباط رنک آن ها بالا نخواهد رفت، ترافیک بالایی کسب نمی کنند و در نهایت فروشی هم نخواهند داشت.

اما سئو چگونه این ارتباطات را ایجاد می کند؟ ایجاد ارتباط صحیح و به جا چگونه توسط سئو انجام می شود؟

قبل از اینکه شما بتوانید جامعه هدف به دست آورید باید این جامعه هدف را تعریف کنید. یعنی اینکه انتظار دارید کاربران شما چه افرادی و با چه خواسته هایی باشند و پس از آن سعی در جلب نظر و توجه آن ها داشته باشید.

بارها در مقاله ها و کنفرانس ها شنیده ایم که صحبت از استراتژی های کاربر محور سئو است اما واقعا ما چگونه  سعی در معنی کردن این عبارت داریم. باید ارتباطات به گونه ایی باشد که کاربر از استفاده محتوای شما تجربه خوبی داشته باشد تا باز خواهان استفاده از آن باشد.

_ کاربر کیست و چرا باید به آن توجه کرد؟

در دنیای سئو کاربرنما یک ارائه نیمه خیالی از مشتری ایده آل شما بر اساس جستجوهای انجام شده در مارکت و اطلاعات واقعی مشتریان حال حاضر شما است. و یا می توان این گونه اعلام کرد که شخصیتی است که شما خواهان هدف قرار دادن او برای فعالیت مورد نظر خود هستید.

وقتی از یک وبمستر سوال می پرسیم که محصول شما برای چه کسانی است و او پاسخ می دهد برای همه مردم ، آنجاست که باید کارهای زیادی را انجام دهیم. اما در واقع محصول برای همه نیست و ما باید به مشتری مشورت دهیم تا جامعه هدف خود را شناسایی و متوجه شود که محصول و یا خدمت او برای همه نیست.

می توان مثال را این طور بیان کرد که این مقاله سئو هم خواهان و جامعه هدف خود را دارد ممکن است فرزند خردسال من و یا مادر بزرگ من حتی یک بار هم به سراغ این مقاله نیاید اما همین مقاله شاید در روز بارها توسط وبمستران و سئوکاران مورد بازدید قرار گیرد چون نوع افراد استفاده کننده از هر محتوا متفاوت است.

اگر جامعه هدف خود را شناسایی کنیم راحت تر می توانیم برنامه ریزی کنیم و زودتر به نتیجه برسیم.

_ چگونه آغاز کنیم؟

گرچه مسئله شناخت کاربر سال هاست که درباره آن تحقیق و جستجو انجام می شود و کارهای زیادی درباره آن انجام شده اما هنوز به عقیده کارشناسان هنوز راه زیادی برای رفتن وجود دارد.

برای شناخت هرچه بیشتر کاربران و مشتریان خود باید از همه جهات موضوع مورد بررسی قرار گیرد. با بررسی زوایای گوناگون قضیه می توانید استراتژی های کاربردی را برای رسیدن به هدف خود داشته باشید.

برای توسعه شناخت بهتر کاربرها و مشتریان این سه موضوع اصلی را ارزیابی کنید :

basic-demographics

. دموگرافیک یا جامعه شناختی

اطلاعات دموگرافیک در جستجوهای مارکتینگ و داده ها دست یافتنی هستند. اما باید اطمینان حاصل کرد که  این اطلاعات صحت و دقت لازم را داشته باشد. برای این کار فقط خواندن یک مقاله و یا گزارش کافی نیست بلکه باید مقالات گوناگون و گزارش های مختلف را بررسی و آنالیز کنید تا به صحت داده ها پی ببرید. بدانید و آگاه باشید که قوانین و اطلاعات لحظه ای تغییر می کنند و اگر روی داده های دیروز خود اتکا کنید از دیگران عقب خواهید ماند.

برای انجام صحیح این فعالیت باید این موردها را به خوبی متوجه شوید :

۱_ آن ها چگونه خود را توصیف می کنند : مادرها ، پدرها ، اساتید ، ورزشکاران ، مترجم ها و …

۲_ در کجا سکونت دارند : روستا ، اطراف شهر و یا داخل شهر

۳_ بازه سنی آن ها چیست : کودک ، جوان و یا بزرگسال

۴_ در چه صنعتی فعالیت می کنند : مهندسی ، سلامت ، اقتصادی ، رسانه و یا …

۵_ سطح شغلی آن ها چگونه است : مدیریت ، سطوح بالای اجرایی ، گروه فروشنده ، مشاور و یا …

. این فعالیت ها چگونه به سئو کمک می کند؟

شناخت اطلاعات پایه ایی درباره جامعه هدف به شما کمک می کند که محتوای بهتر، عناوین بهتر و اطلاعات متا صحیحی استفاده کنید.

bce5be64c06515cd679bd8608f5769d0

_ محرک های اجتماعی

بشر بوجود آورنده اجتماع است. در سال های گذشته هم تاثیر و رشد رسانه ها و شبکه های اجتماعی را در  زندگی بشر دیده ایم. البته انسان به عنوان یک شخص بیرونی دوست ندارد در گروه ها حاضر شود بلکه می خواهد نقش تعیین کننده ایی داشته باشد.

این سوال ها پرسیده شود :

_ افرادی که با آن ها در ارتباط هستید چه کسانی هستند و تاثیرات بین شماها چگونه است؟

_ برندهای تاثیر گذار کدام هستند؟

_ آن ها جزء کدام گروه و دسته هستند؟

_ بیشتر مایل به کدام یک از رسانه ها و شبکه ها هستند؟ ( تلویزیون ، اینترنت ، مجلات ، شبکه های اجتماعی )

. این فعالیت ها چگونه به سئو کمک می کند؟

شناخت فضاهای مورد علاقه مشتریان و بررسی مکان هایی که آن ها ارتباط خود را با شما از دست داده اند و استفاده از ترفندهایی که آن ها را پایبند برند شما کند می تواند تعیین کننده باشد.

empathy-map-no-stickies

_ هدایت القایی

در این روش شما به تمامی زوایای مشتری خود توانایی بازرسی خوهید یافت تا به شما کمک کند که در فعالیت خود موفق شوید. ابزار Empathy Map در این مسیر به شما کمک می کند.

به این نقطه های کلیدی توجه کنید :

_ آن ها چه چیزی را می بینند؟

_ چه چیزی در کنار آن ها اتفاق می افتد؟

_ آن ها چه چیزهایی می گویند؟

_ آن ها چه کاری را انجام می دهند؟

_ چه چیزی را حس می کنند؟

_ چه چیزی را می شنوند؟

_ به چه چیزی فکر می کنند؟

. این فعالیت ها چگونه به سئو کمک می کند؟

به شما کمک می کند تا مشتری و جامعه هدف خود را از جهات گوناگون شناسایی کرده و بر اساس آن اطلاعات محتوای خود را ایجاد کنید.

در نهایت مثل همیشه تاکید بر این داریم که کاربر(مشتری) را هدف اصلی خود قرار دهید و همیشه برای آنها تولید محتوا و یا محصول کنید. به گونه ای که بتوانید به هر صورتی توجه و رضایت آن ها را جلب نمایید.